Άλλη μια απόδειξη της επανάληψης της ιστορίας φαίνεται να ξετυλίγεται στην επίκαιρη περιπέτεια της πανδημίας του γιου του 2020.

Μοτίβα που έχουμε δει και στην κρίση του λεγόμενου μνημονίου, μας σπρώχνουν να συμπεράνουμε ότι και αυτή η κρίση δείχνει κατασκευασμένη, σχεδιασμένη και καθοδηγούμενη.

Το βασικό φαινόμενο είναι η προετοιμασία για την επιδημία, η αρχική ανταπόκριση και η αποφασιστική συνέχεια. Όλα αυτά γίνονταν με τον αντίθετο ακριβώς τρόπο από αυτόν που θα έπρεπε, είτε επιστημονικά είτε κοινωνικοπολιτικά.

Η προετοιμασία έγινε πολύ καιρό πριν, επί μνημονίων, δηλαδή η αποδόμηση του συστήματος υγείας μέχρι πρακτικής διάλυσής του, σε σχέση με την προτεινόμενη σχεδιασμένη πολιτική λειτουργίας του. Χιλιάδες κενές θέσεις επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού, δραματική μείωση εξοπλισμού και το άκρο άωτο… νέος εξοπλισμός εκτός χρήσης λόγω έλλειψης… προσωπικού! Φαύλος κύκλος μαύρης λαίλαπας, όχι κάποιας ανθρώπινης σωματικής ασθένειας, αλλά εγκληματικής ανοησίας των κυβερνώντων κομμάτων. Για την ευθύνη ελέγχου των κυβερνήσεων από τη δημοσιογραγική εξουσία αλλά και από τους πολίτες θα μιλήσουμε σε άλλη φάση.

Η πρώτη αντίδραση στην επερχόμενη πανδημία με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, όπως η υψηλή μεταδοτικότητα, ήταν ο εγκληματικός εφησυχασμός των πολιτών και των υπηρεσιών που θα δέχονταν τα πρώτα κύματα. Αντί να εφαρμόσουν άμεσα υγειονομικό συναγερμό και απόλυτη εγρήγορση πολιτών, νοσοκομείων, κλινικών, ιατρείων, αεροδρομίων, λιμανιών, οδικών μεταφορών κλπ., προστατεύτηκε ο γιος, “Κάτω τα χέρια” πρόσταξαν οι Ειδικοί!

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή ελαφρυντικό για αυτούς που διαχειρίστηκαν την υπόθεση. Η πανδημία ήταν βέβαιη, όπως και η μεταφορά της στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκε η απουσία δραστικού φαρμάκου σε συνδυασμό με την υψηλή μεταδοτικότητα με άγνωστο ή αβέβαιο μέχρι τότε (και τώρα) μηχανισμό. Σαν να λέμε, βλέπω στα ραντάρ μου χιλιάδες υπερσύγχρονα άρματα να φτάνουν στη χώρα από όλες τις κατευθύνσεις, βλέπω εκατοντάδες υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία, δεκάδες υπερσύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη φορτωμένα με βόμβες να έρχονται και δεν χτυπάω συναγερμό να προετοιμαστούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, να κηρύξω επιστράτευση, να κάνω ετοιμασίες, αλλά αντιθέτως λέω ψέματα ότι δεν μπορούν να μας φτάσουν όλοι αυτοί, ή ότι δεν έρχονται σε μας, πάνε πιο δίπλα…

Αφού, λοιπόν μας επιτίθενται οι εχθροί και διαπιστώνουμε όλοι μαζί ότι έχουμε πράγματι πόλεμο, αυτοί που φρόντισαν να μας κρατήσουν απροετοίμαστους και προφανέστατα είναι ανεπαρκείς έως εγκληματικά επικίνδυνοι, αποδεδειγμένα σίγουρα οι πιο ακατάλληλοι να διαχειριστούν την κρίση-πόλεμο, αυτοί είναι που την διαχειρίζονται!!!

Και τι κάνουν; Στέλνουν όλους τους στρατιωτικούς στην πρώτη γραμμή με ελάχιστη ειδική εκπαίδευση για το τι θα αντιμετωπίσουν, ελάχιστο εξοπλισμό και επιπλέον επιστρατεύουμε όλους τους Έλληνες πολίτες και τους στέλνουμε στο μέτωπο χωρίς καθόλου εξοπλισμό και χωρίς τροφοδοσία, φαγητό, ρουχισμό, ζητώντας από όλους αυτούς να πολεμήσουν σκληρά και να κάνουν υπομονή όσο χρειαστεί. Στην πορεία, ρίχνουμε ραδιενεργά απόβλητα στα ποτάμια που υπάρχουν κοντά στα μέτωπα και δηλητηριάζουμε χωράφια και ζώα, εννοώντας το κλείσιμο των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα, ώστε οι δικοί μας στρατιώτες και επίστρατοι να μην έχουν τροφή και νερό, εννοώντας παρηγοριά και ελπίδα, αν όχι τη θαυματουργή βοήθεια του Θεού, τη στιγμή που δεν υπάρχει ανθρώπινος τρόπος θεραπείας, κατά ξεκάθαρη παραδοχή όλων των επιστημόνων του κόσμου.

Αρκετοί επιστήμονες και μη, έχουν επισημάνει ανακολουθίες και εγκληματικές συμπεριφορές αυτών που μέχρι σήμερα διαχειρίζονται την κρίση. Ας δούμε κάποια που ίσως δεν έχουν ειδωθεί με όλους τους τρόπους ή καθόλου.

Η περιβόητη μάσκα, τα γάντια και τα αντισηπτικά.

Ακόμη και μέχρι σήμερα (24/4/2020) η επίσημη σύσταση για τις μάσκες είναι να μην φοράμε αν δεν έχουμε νοσήσει. [επί του πιεστηρίου: μόλις τώρα ακούω την πιο πρόσφατη τελική άποψη των επίσημων επιτροπών υγείας για τη μάσκα, δηλαδή όπως τα περιγράφω παρακάτω…] Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι οδηγίες είναι συγκεκαλυμμένα σαφέστατες.

  • Όποιος φοράει μάσκα έχει κάποιο βαθμό προστασίας από τη μετάδοση του γιου.
  • Όποιος φροντίζει ή έχει επαφή με άτομα της ομάδας υψηλού κινδύνου πρέπει να φοράει μάσκα όταν έρχεται σε επαφή με άλλους, εντός ή εκτός οικίας.
  • Όποιος μπαίνει σε κλειστό χώρο με άλλους ανθρώπους, ή όπου κινούνται άνθρωποι, όπως ασανσέρ, αυτοκίνητα, λεωφορεία, αεροπλάνα, ή άλλοι μικροί χώροι, πρέπει να φοράνε μάσκα.
  • Χρειάζεται εκπαίδευση για τον τρόπο χρήσης της μάσκας, η οποία είναι απλή και σύντομη, αλλά δεν την προσφέρουμε στους πολίτες. Οι προαναφερθείσες κατηγορίες ανθρώπων μη επαγγελματιών υγείας που πρέπει να φοράνε μάσκα δεν εισπράττουν καμία εκπαίδευση από το κράτος/ΜΜΕ για τη χρήση της μάσκας, συνεπώς υπάρχει σαφής στατιστικός κίνδυνος κακής χρήσης. Αφήνονται στην τύχη τους! Την ίδια στιγμή, κάθε μία ώρα το πολύ, όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ μεταδίδουν το “σωτήριο” μήνυμα του υποχρεωτικού εγκλεισμού στο σπίτι, σε μοτίβο πλύσης εγκεφάλου…
  • Όποιος πρόλαβε και προμηθεύτηκε μάσκες για συνεχόμενη χρήση… πρόλαβε και καλά έκανε, σύμφωνα με τους διαχειριστές κρίσεως. Αν οι περισσότεροι δεν χρειάζονται μάσκες, τότε έπρεπε όχι απλά να επιβληθεί διατίμηση στην πώληση, αλλά να χορηγούνται με συνταγή γιατρού ΕΟΔΥ και να κατασχεθούν όσες είχαν ήδη πωληθεί. Έτσι θα βελτιωνόταν η υποστήριξη των νοσοκομείων και υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα το πρώτο χρονικό διάστημα μεγάλης έντασης διασποράς του γιου. Επιβραβεύτηκαν, δηλαδή, οι πανικοί και οι “παρτάκηδες” για άλλη μια φορά.

Για τα γάντια ισχύουν αντίστοιχες παράλογες συνθήκες, όπως και για τα αντισηπτικά. Υπάρχει κάτι να αντικρούσουμε την ανάγκη ή το βαθμό της να χρησιμοποιούμε γάντια και αντισηπτικά;

Αυτό που ήταν ξεκάθαρο και τρομακτικό από την αρχή της πανδημίας ήταν η άγνωστη φύση της μετάδοσής του και γενικά το ότι ήταν κάτι άγνωστο. Δεν υπήρχαν μελέτες για το συγκεκριμένο νέο γιο. Ο θείος Σωτηράκης, βέβαια, μας διαβεβαίωσε ότι ο καθαρισμός ή αντισηψία όλων των επιφανειών που ακουμπάμε είναι απολύτως απαραίτητη, χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες σχετικές μελέτες. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις που ρωτιόταν σήκωνε την κάρτα της απουσίας αξιόπιστων μελετών! Σα να ήθελε να κατευθύνει την πληροφόρηση, αλλά αυτό είναι αναπόδεικτο… Άραγε υπάρχει βεβαιότητα ότι ο γιος μεταδίδεται από τα πόμολα και από πού προκύπτει; Πάντως, αν ισχύει αυτό, έχουμε θέμα…

Αν ο γιος στέκεται και ζει πάνω σε κάθε στερεά επιφάνεια, πιθανόν μεταφερόμενος, είτε από άγγιγμα χεριών κάποιου μολυσμένου, είτε από την εκπνοή του, είτε από φτέρνισμα και άλλες οδύσσειες, τότε θα μπορούσε να στέκεται και να ζει πάνω στα ρούχα μας, τα παπούτσια μας, την ομπρέλα, το μπαστούνι και αλλού. Αν είναι έτσι, θα μπορούσε να στέκεται και πάνω στις τρίχες… γένια, μαλλιά, τριχοφυΐα… Δεν άκουσα να δίνεται σύσταση όταν βγαίνουμε να φοράμε κουκούλες οι άντρες, μαντήλες οι γυναίκες, ή κατά το προσωπικό γούστο τα αντίστοιχα. Ούτε άκουσα σύσταση να λέει να βγάζουμε τα ρούχα μας για πλύσιμο γυρίζοντας μετά από κάθε έξοδο από το σπίτι. Ούτε να ξυριστούμε γουλί, ή να κάνουμε μπάνιο μετά από κάθε έξοδο, κρατώντας κλειστά τα μάτια, τη μύτη και το στόμα!!!

Δηλαδή, αν είναι έτσι, δεν υπάρχει ασφαλής μέθοδος προστασίας από μετάδοση, εκτός από τις επαγγελματικές ολόσωμες στολές που φορούν οι υγειονομικοί.

Δηλαδή, τα μέτρα είναι για να νομίζουμε ότι είμαστε ασφαλείς, όχι για να είμαστε ασφαλείς.

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς έτσι. Κάτι γίνεται, αλλά είναι αναλογικά δυσθεώρητα τα μέτρα για το όφελος που παράγουν. Θα μπορούσαν να έχουν γίνει άλλα και να έχουμε ίδια ή και καλύτερη αποτελεσματικότητα σε σχέση με την πανδημία. Αυτά συμπεραίνουμε σε συνδυασμό με τα fake αποτελέσματα των μετρήσεων, όπως ορθά έχουν εξηγηθεί από αρκετούς τελευταία.

Με λίγα λόγια, παριστάνουμε ότι παίρνουμε μέτρα προστασίας μετάδοσης και παριστάνουμε ότι αυτά έχουν αποτέλεσμα. Είναι, λοιπόν, αναμενόμενο πάρα πολλοί ενεργοί (όχι πρόβατα) πολίτες να υποψιάζονται ότι υπάρχουν κρυφές σκοπιμότητες από την κυβέρνησή μας, ή και άλλες. Το σίγουρο κρυπτόμενο γεγονός είναι ότι στη χώρα είχε εγκληματικά επιβληθεί μειωμένη δυνατότητα υγειονομικής φροντίδας των πολιτών της. Αντί να αναζητούν για υπεύθυνους υγειονομικών φορέων για εγκληματική αμέλεια, ας ξεκινήσουν με αυτούς που επέτρεψαν και αυτούς που επέβαλαν αυτήν την υγειονομική πενία.

Κατά τη γνώμη μου, χωρίς αστεία, αυτή είναι μια ογκώδης παράλειψη από τις καθημερινές ανακοινώσεις των διαχειριστών της κρίσεως στις 6 το απόγευμα. Θα έπρεπε να αναφέρεται πόσο διαφορετικά θα ήταν τα αποτελέσματα της επιδημίας, αν δεν είχαν επιβληθεί οι εγκληματικές και απάνθρωπες περικοπές στον τομέα της υγείας τα τελευταία δέκα χρόνια. Μάλιστα, αυτό θα έπρεπε να γίνεται και χωρίς την ύπαρξη καμίας πανδημίας. Αυτό με παραπέμπει ξεκάθαρα στην βασική απαίτηση που στην Ελλάδα καταστρατηγείται, με ευθύνη των αρμόδιων κρατικών ή κυβερνητικών οργάνων. Εννοώ την αρχή της Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας ότι η επένδυση σε κεφάλαια, είτε εκπαίδευσης, είτε εξοπλισμού, στην πρόληψη είναι ωφελιμότερη από την εκ των υστέρων φροντίδα των πασχόντων ή θυμάτων ατυχημάτων λόγω της εργασίας, κάτι που οι ειδικοί της ΥΑΕ μοχθούν να πείσουν τους ιδιοκτήτες, διευθυντές διοικητές επιχειρήσεων και φορέων.

Πώς πρέπει να βγούμε από την καραντίνα;

Προχωρώντας πέρα από τις διαπιστώσεις, αφού δεν μορούμε να πείσουμε ότι τα είχαμε προβλέψει πολύ νωρίτερα από ότι τα διαπίστωναν (και αν) οι περισσότεροι, ας μιλήσουμε και να προτείνουμε, αν όχι να προφητεύσουμε τα μέλλοντα, σχετικά με την έξοδο από τους περιορισμούς. Δεν μπορώ να παραλείψω να αναφέρω:

  1. την δραματική ανάδειξη της αναγκαιότητας της απλής υγιεινής, πλύσιμο χεριών πριν και μετά από υγειονομικά ευαίσθητες ενέργειες.
  1. την ανάδειξη της εξάρτησης μιας μεγάλης πλειοψηφίας πολιτών από την “πλύση εγκεφάλου” των ΜΜΕ. Την χρειάζονται για να πειστούν ότι κάτι πρέπει να γίνει, ή ότι υπάρχει σοβαρός λόγος. Λογικά θα έπρεπε να ήταν αρκετό να εξηγηθεί η σοβαρότητα της κατάστασης σε μια ή δύο ημερήσιες μεταδόσεις από όλα τα ΜΜΕ, ώστε να πεισθούν όλοι οι πολίτες.
  1. την δυνατότητα της τηλε-εξυπηρέτησης, είτε από κρατικούς φορείς και υπηρεσίες, είτε από εμπορικές επιχειρήσεις, που ενώ ήταν διαθέσιμα εδώ και τουλάχιστο είκοσι χρόνια, δεν γινόταν εκμετάλλευση και δεν γινόταν επίκεντρο προς ανάδειξη και επένδυση από την πολιτεία και κατ’ επέκταση από τους πολίτες, χάνοντας τεράστια οικονομικά κεφάλαια χωρίς σοβαρό λόγο (ή για σοβαρούς παράνομους και εγκληματικούς λόγους…).
  1. την παράδοξη επικρότηση επαγγελματιών μισθωτών ως ηρώων, επειδή -άκουσον, άκουσον…- κάνουν τη δουλειά για την οποία πληρώνονται. Μετά τους υγειονομικούς μετά από επιδημία, να περιμένουμε κάποιον πόλεμο για να χειροκροτήσουμε τους μόνιμους στρατιωτικούς που θα πολεμάνε (εννοείται ότι τα συγχαρητήρια θα τα αξίζουν οι επίστρατοι). Προφανώς η ηρωοποίηση γίνεται γιατί υπερβάλλουν εαυτούς, με ευθύνη της πολιτείας, που τους αφήνει έκθετους και κακοπληρωμένους, μέχρι κάποιοι να χάσουν τη ζωή τους ή κάτι αντίστοιχο…
  1. την απουσία ανακοινώσεων για τον τρόπο υποστήριξης των ανοσοκατασταλμένων που νόσησαν από το γιο, όπως και τα αποτελέσματα μιας μελέτης για την πορεία της νόσου χωρίς χορήγηση κανενός φαρμάκου, σε σύγκριση με χορήγηση των γνωστών φαρμάκων.

Μάσκες

Όπως φαίνεται, η αρμόδια επιτροπή υποκύπτει στην παραδοχή ότι η μάσκα είναι χρήσιμη, ή και απαραίτητη στις συναντήσεις ανθρώπων, για την χειραγώγηση της ακατάσχετης μετάδοσης, σε γενική χρήση από όλον τον πληθυσμό.

Αυτό από μόνο του καταδεικνύει την ανάγκη και υποχρέωση του κράτους να παράσχει τις απαραίτητες μάσκες σε όλους τους πολίτες, φυσικά όσους βγαίνουν σταδιακά από τους περιορισμούς και ξεκινήσουν πάλι να εργάζονται. Αφενός πρέπει να εξασφαλιστεί η επάρκεια σε όσους τις χρειάζονται, αφετέρου να αναλάβει το οικονομικό κόστος, αφού σύμφωνα με το Σύνταγμα, το κράτος είναι υπεύθυνο να προστατεύει την υγεία των πολιτών. Για να υποχρεώσεις κάποιον να φοράει μάσκα, πρέπει να του τις χορηγήσεις και δωρεάν. Αν η κυβέρνηση δεν αναλάβει αυτήν την ευθύνη, όπως υποψιάζομαι, θεωρώντας τις μάσκες προαιρετικές, τότε ανοίγει ο δρόμος για νομικές ενέργειες καταγγελίες, μηνύσεις και άλλα, από πολίτες και οργανώσεις και φορείς, όχι μόνο για αυτό το θέμα, αλλά και για τις ευθύνες της κυβέρνησης και των εμπλεκομένων φορέων στη διαχείριση της κρίσης. Άλλωστε, μιλάμε για νεκρούς πολίτες λόγω του κορωνοϊού, όπως τουλάχιστον μας ανακοινώνουν. Για κάποιους από αυτούς πιθανόν να είχαν γλυτώσει, αν τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν σωστότερα. Μέχρι τώρα, οι διορισμένοι διαχειριστές έχουν θεωρήσει την αυστηρότητα ως μέτρο ορθότητας των μέτρων, κάτι που μόνο ανεπαρκείς, και επικίνδυνα ανίκανοι άνθρωποι θα το σκέφτονταν.

Σταδιακές άρσεις-ανοίγματα επιχειρήσεων-καταστημάτων

Όπως διαρρέουν στα ΜΜΕ, σκοπεύουν να κάνουν τα ανάποδα πάλι. Ας δούμε πρώτα τις παραδοχές και προϋποθέσεις.

  1. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποφευχθεί κάθε πιθανός θάνατος λόγω του κορωνοϊού, δηλαδή όταν η στατιστική παγκοσμίως λέει ότι τα παιδιά έχουν πρακτικά μηδενικό ρίσκο, σημαίνει ότι αν κάποιο παιδί ή έφηβος νοσήσει σοβαρά, πιθανότατα υπάρχει άλλος παράγοντας και αίτιο γι’ αυτό.
  1. Η διάρκεια των περιορισμών δεν πρέπει να περιοριστεί σε κάποιο εμπορικό ή εργασιακό ή επιχειρησιακό χώρο μόνο για οικονομικούς λόγους. Πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για μια βιαστική άρση σε κάποια ομάδα.
  1. Πρέπει απαραίτητα να αρχίσουν να γίνονται τεστ για νοσούντες και για αντισώματα με ένταση και παράλληλα με την άρση των περιορισμών.
  1. Η προτεραιότητα διενέργειας τεστ για την διασφάλιση τομέων πρέπει να δοθεί στην Εθνική Ασφάλεια και Εθνική Άμυνα της χώρας, σε συνδυασμό με την πρόληψη αδικιών στο χώρο της δικαιοσύνης και δευτερευόντως στους εκπαιδευτικούς.
  1. Στην εκπαίδευση μπορεί να γίνει πλήρης άρση των περιορισμών, αλλά σταδιακά με κριτήριο τον έλεγχο των εκπαιδευτικών με τεστ και την υποχρέωσή τους να παίρνουν τα αυστηρά μέτρα μετάδοσης όπως οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Πρέπει να θεωρείται ευνόητο ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι πιο υπεύθυνοι πολίτες. Αλλιώς γιατί να εκπαιδεύουν τις νέες γενιές;…
  1. Τα κομμωτήρια. στούντιο αισθητικής, γυμναστήρια και παρόμοια μέρη με άμεση επαφή ενηλίκων αστεροειδούς διασποράς (ένας προς πολλούς) θα πρέπει να είναι τα τελευταία που θα ανοίξουν. Διαβάζω πως τα σχεδιάζουν για πρώτα… Λες;…
  1. Τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να ανοίξουν άμεσα, με υποχρεωτική μάσκα των υπαλλήλων και προαιρετική για τους πελάτες.
  1. Η άρση των περιορισμών πρέπει να γίνει με μοτίβο “μια εβδομάδα ανοιχτά, μια εβδομάδα κλειστά”, για όλες τις νέες ή ίσως και τις παλιές υπηρεσίες ή επιχειρήσεις. Αυτό με το σκεπτικό ότι αφενός θα είναι γνωστό εκ των προτέρων, αφετέρου ο έλεγχος για επικίνδυνη εξάπλωση θα είναι πιο εύκολος και ασφαλής για απότομες μεταβολές.

Αυτά για σήμερα, με την ελπίδα να βάλει ο Θεός το χέρι του και να προστατέψει τους αθώους, αλλά και να μεταβάλει τους αμετανόητους για το καλό όλων. Άλλωστε, είμαι βέβαιος ότι όλοι έχουν καταλάβει πως μόνο ο Θεός είναι ισχυρότερος της φύσεως, αλλά και των ανθρωπίνων έργων. Κατάλαβες το υπονοούμενο, έτσι;…

Χριστός Ανέστη!!!

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *