Φάτσες με συγκρουόμενα συναισθήματα

Είπα κι εγώ να χαρώ μόλις άκουσα ότι ο εισαγγελέας συνέλαβε αρχηγό κοινοβουλετικού κόμματος και βουλευτές του, έστω και της Χρυσαυγής. Άντε, λέω, ανοίγει επιτέλους η “δικαιοσύνη” το δρόμο να συλλάβουν τους εγκληματίες που παρέδωσαν τη χώρα μαζί με το δημόσιο πλούτο και τα πουγκιά με τις ψωρο-οικονομίες των κολήγων. Βράστα!
Μετά άκουσα ότι ο εισαγγελέας εκτελούσε εντολή του… μη-προϊσταμένου του και διοικητή της Βέρμαχτ και ψυχρολούστηκα.

Είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Τα παπαγαλάκια ξεσαλώνουν στο γυαλί. Δεν άκουσα έναν να φεύγει από τη γραμμή, καλά παιδιά να τα κάνεις γαμπρούς και νύφες. Είχα καιρό να δω τα αγαπημένα δελτία και είδα καινούργιες φάτσες, ειδικά δυο θηλυκούς Κασιδιάρηδες. Χωρίς μαύρα μπλουζάκια, μυστική αποστολή, γαρ.

Μπας και θυμάμαι λάθος; Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν καμιά εκατοστή μηνύσεις κατά βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών (πρώην και νυν) και που ο Ιαβέρης του Άρειου Πάγου δεν τόλμησε να τα αγγίξει, γιατί έπρεπε, λέει, να τα στείλει αβλεπί, λέει, στο υπόγειο της Κομμαντατούρ, λέει. Και λέγανε, θυμάμαι, για “εσχάτη προδοσία”, “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης”, “γενοκτονία” και άλλα διασκεδαστικά. Δε θα θυμάμαι καλά, μάλλον.

Α, τώρα κατάλαβα γιατί λέγεται “Πάγος”!

Πάντως, οι δικαστές είναι αμείλικτοι με τους φερόμενους ως εγκληματική οργάνωση και τους κατηγορούμενους μέχρι αποδείξεως ενοχής. Έχουν διατάξει φριχτά βασανιστήρια στα σκοτεινά μπουντρούμια, αλλά οι ήρωες αστυνομικαίοι προτάξαν τα στήθη και τους προστατεύουν με αυτοθυσία για τα μάτια των καμερών. Ύαινες εναντίον λύκων. Δικαστές εννοώ τους τηλε-δικαστές, τις ύαινες της αντικειμενικής ενημέρωσης. Οι άλλοι, όχι με ύαινες δε μοιάζουν, αλλά και κότες να τους πεις είναι υπερβολή καλοσύνης.

Πληροφορίες που διασπείρουν τη φήμη για έντονους αεροψεκασμούς κατά το ΣουΚού για την αποφυγή πραξικοπήματος δεν τις επιβεβαιώνω. Αισθάνομαι το ίδιο πρόβατο με πριν ένα μήνα.

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *