Από Το Κίνημα του Καναπέ

Την ιδέα την κατέθεσα.

Κι εγώ καναπεδάτος είμαι, για να μην νομίσεις ότι σε “ δουλεύω”, δηλαδή.

Απλά, κουράστηκα να μου καταστρέφουν τη χώρα, στην οποία γεννήθηκα, κληρονομώντας, ο τυχερός, μια μακριά ιστορία με αγώνες και θυσίες πολλών χιλιάδων ανθρώπων που μάτωσαν, πολέμησαν, σκοτώθηκαν για να είμαι σήμερα αυτό που είμαι, ένας άνετος, ελεύθερος άνθρωπος.

Αισθάνομαι ότι χρωστάω σ’ αυτούς να κάνω κάτι κι εγώ για να τους τιμήσω.

Και, ίσως ακόμα περισσότερο, χρωστάω στα παιδιά μου και σ’ όλα τα άλλα παιδιά του τόπου μου και του γένους μου, να αποδείξω “ τα λόγια τα μεγάλα” που τους έχω πει εγώ και οι δασκάλοι τους για το έθνος και την αξία της ελευθερίας. Είναι λοιπόν κούφια όλα αυτά; Δεν μπορώ να το αποδεχτώ!

Η νέα υποδούλωση δεν θα γίνει με πόλεμο, μην περιμένεις. Γίνεται ήδη με την οικονομική υποδούλωση στα δήθεν χρέη. Χρέη που εγώ, τουλάχιστον δεν χρωστάω. Δεν σπατάλησα ότι απόκτησα. Δεν έκλεψα από κανένα. Αυτοί που αποδεδειγμένα κλέψανε και με χρεώσανε τοκογλυφικά χρέη που βρίσκονται μόνο σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές οργανισμών στοιχημάτων, όπως τα διεθνή χρηματιστήρια, δεν δέχονται να τους ελέγξει κανένας για να αποκαλύψει τις απάτες τους και τις σπατάλες τους.

Δεν τα φάγαμε μαζί. Αυτό είναι ένα παραπλανητικό παραμύθι!

Μην τα χάφτεις με την ίδια αφέλεια που έχαφτες τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που σου σέρβιραν περίτεχνα επί τριάντα χρόνια!

Μην τα χάφτεις!

Σήκω πάνω έχεις χρέος!

Τώρα!

Αύριο θα είναι αργά!

Η απελευθέρωση του ’21 έγινε με Ελληνικό αίμα, αφού μάταια περίμεναν βοήθεια από τους ξένους.

Η Ιστορία, δυστυχώς επαναλαμβάνεται.

Ποιανού θέση θα πάρεις; Του προσκυνημένου που περίμενε να σκοτωθούν οι άλλοι για να ελευθερωθεί, του προδότη που κατέδιδε τις προετοιμασίες κάθε εξέγερσης, ή του αντάρτη που πήρε το καρυοφύλι και ανέβηκε στα βουνά; Λαδάς, Πήλιος Γούσης, Εφιάλτης ή Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Μιαούλης, Καραϊσκάκης, Παλαιολόγος, Κυναίγυρος, Λεωνίδας;

Πάρε θέση!

Τώρα!

Σχετικές Αναρτήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *